Ronalds ideeën

Welkom op mijn blog vol wetenschap, sport, kunst, cultuur, natuur en politiek. Stof die stemt tot nadenken en reflectie.

vrijdag 4 november 2011

Hadden we Landscape Channel nog maar.

In de tachtiger jaren had je, in de begindagen van kabeltv, een televisiezender die heette Landscape Channel. Weinigen zullen er ooit van gehoord hebben, want de zender zond alleen diep in de nacht uit op tijdstippen dat andere zenders het voor gezien hielden (24 uur televisie stond toen nog in de kinderschoenen). Wat je zag waren beelden van mooie landschappen, lieflijk ruisende beekjes, wuivend gras, kabbelende golfjes, een treintje dat zich door een idyllisch landschap kronkelt, dat soort werk. Dit alles onder begeleiding van rustige, vaak klassieke, instrumentale muziek. Er ging iets ontspannends uit van het kijken er naar.
De eigenaar hoopte een en ander te bekostigen met de verkoop van de begeleidende muziek. Dat werkt uiteraard niet zo en na twee jaar verdween de zender weer, hoewel op satelliet nog wel eens dergelijke initiatieven de kop opsteken, schijnt het. Eigenlijk wel jammer dat zo'n zender er mee ophoudt. Het lijkt me eigenlijk wel mooi als je op tv een zender hebt die gewoon niets anders dan heel de dag niets anders dan mooie plaatjes uitzendt. Als een soort bewegend schilderij op de achtergrond. Desnoods zet je het geluid af en je eigen muziek aan. Maar ja, welke adverteerder gaat daar nu op in.

1 opmerking:

  1. Hoi Ronald, daar hebben ze gelukkig wel iets voor. myZen TV! Ik kwam er ook laatst achter bij de UPC: http://tvgids.upc.nl/TV/Guide/Channel/myZen.tv+HD/8e/Today/
    Ruisende beekjes, stranden. Heerlijk om op de achtergrond aan te hebben :-)

    Groetjes, Marjolein Aarts

    BeantwoordenVerwijderen