Ronalds ideeën

Welkom op mijn blog vol wetenschap, sport, kunst, cultuur, natuur en politiek. Stof die stemt tot nadenken en reflectie.

vrijdag 30 maart 2012

Weekendconcert: Johann Sebastian Bach

In deze week voor Goede Vrijdag kan het weekendconcert niet ander behelzen dan een deel uit het meest majestueuze muziekstuk aller tijden: de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Mijn keus kon niet anders vallen dan op een van de mooiste en aangrijpendste delen van deze passie. Stel u voor: Jezus is net gearresteerd door een stelletje mannen met knuppels na eerst te zijn verraden door een van zijn vertrouwelingen Judas. Op dat moment treden de alt en de sopraan naar voren om in een prachtig duet hun beklag te doen over deze arrestatie. Het koor komt er zo nu en dan tussendoor om nog een dringend beroep te doen op de mannen om Jezus te laten gaan. Maar helaas... Na het duet geeft het koor Judas de  wind van voren in Sind Blitzen und Donner.
Het is een wat oude opname en de geluidsbalans is niet altijd helemaal okay, maar Bach overwint alles. Münchener Chor und Orchester olv Karl Richter, Helen Donath sopraan; Julia Hamari, alt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten