Ronalds ideeën

Welkom op mijn blog vol wetenschap, sport, kunst, cultuur, natuur en politiek. Stof die stemt tot nadenken en reflectie.

woensdag 7 augustus 2013

Zonnig Verona

Van donderdag tot zondag was ik in Verona. Deze stad is opgericht in de Romeinse tijd en grenst aan de noordkant aan de uitlopers van de Alpen. Het oude centrum wordt aan de die zelfde kant begrensd door de rivier de Adige die zich snelstromend door de stad kronkelt. Mooie pleinen omringd door fraaie gebouwen uit Middeleeuwen en Renaissance. Ook uit de Romeinse tijd zijn nog overblijfselen te zien. Het beroemdste is de Arena waar nu al 100 jaar vermaarde operavoorstellingen worden gegeven. Daar heb ik er ook twee bijgewoond, waarover later wellicht meer. Twee prachtige kerken gezien: de San Anastasia en de San Zeno. San Zeno is de schutspatroon van Verona. De San Zeno is een schitterend bewaard gebleven romaanse kathedraal, ook met een heel mooie kloostergang.

Er is in de binnenstad ook een binnenplaatsje van een oud huis waar ooit de familie Capulet woonde. In de dertiger jaren heeft het stadsbestuur er een balkonnetje tegenaan laten metselen en dat staat nu bekend als het balkon van Julia (u weet wel van Romeo en Julia). Nu komen duizenden toeristen daar foto's van maken. Ik heb daar dus geen foto van gemaakt. Verder was het heel warm in Verona >35 graden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten