Ronalds ideeën

Welkom op mijn blog vol wetenschap, sport, kunst, cultuur, natuur en politiek. Stof die stemt tot nadenken en reflectie.

maandag 24 juni 2013

Klokken

Blijkbaar willen mensen die in de grote stad ronddwalen twee dingen weten. Hoe warm of koud het is en hoe laat het is. Althans in de jaren '80 en '90 toen veel winkels en andere ondernemingen lichtkrantachtige installaties aan hun panden bevestigden die beide vragen beantwoordden. Zowel de tijd als de temperatuur waren zichtbaar. Wanneer ik met de trein van en naar Utrecht ging, was er even buiten het station van Houten een pand waar toen de vakorganisatie MHP was gevestigd en die hadden op het dak zo'n installatie. En ik keek ook altijd even. Uiteraard was die informatie meestal wat overbodig, want of het koud of warm was voelde je vanzelf wel en de exacte tijd deed er ook niet zo veel toe.

Wellicht is dat ook de reden dat deze openbare klokken in de loop der jaren weer uit het straatbeeld verdwenen. Volgens mij is het aantal plaatsen waar je geïnformeerd wordt over de juiste tijd en temperatuur uiterst zeldzaam geworden. Trouwens het aantal openbare klokken is sowieso afgenomen, zelfs op NS-stations. Een andere reden is uiteraard het feit dat steeds meer mensen in het bezit zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten