Ronalds ideeën

Welkom op mijn blog vol wetenschap, sport, kunst, cultuur, natuur en politiek. Stof die stemt tot nadenken en reflectie.

maandag 15 juli 2013

Wandeling Bodegraven-Gouda 13 juli 2013

Zaterdag voor het eerst sinds maanden weer een wandeling van enige afstand gemaakt. De 15 kilometer lange tocht voerde van Bodegraven naar Gouda. De dag begon grijs, maar vanaf ongeveer 12 uur brak meer en meer de zon door en werd het een stralende julidag. Het eerste stuk ging over de Oude Bodegravenseweg door een landelijk Hollands landschap met de A12 nooit ver weg. Maar dan kom ik bij natuurgebied het Reeuwijkerhout. Hoewel het meer op een park dan op een natuurgebied leek, was het toch een mooi groen stuk met goed begaanbare onverharde paden. Bij het paviljoen Reeuwijkerhout, nuttigde ik op het terras een kop koffie met heerlijke appeltaart. Op een veldje bij het strand was een groep jongeren bezig met karateoefeningen. De wandeling voerde nu door de Reeuwijkse Plassen. Net zoals bijvoorbeeld de
Loosdrechtse Plassen zijn die ontstaan door veenafgraving om de grote steden van turf te voorzien. Het gebied bestaat uit enkele van elkaar gescheiden plassen, doorsneden door kleine weggetjes, fiets- en voetpaden. Het zicht op de plassen wordt je soms ontnomen door rietkragen en buitenhuisjes. Verrassend was te zien dat langs sommige weggetjes nog ouderwetse houten telefoonpalen stonden die nog herinnerden aan de oertijden van de telecommunicatie, lang voor de satellieten en glasvezels. Uiteindelijk eindigde mijn tocht op een terras op de Grote Markt in Gouda waar ik genoot van een welverdiende Leffe Dubbel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten