Ronalds ideeën

Welkom op mijn blog vol wetenschap, sport, kunst, cultuur, natuur en politiek. Stof die stemt tot nadenken en reflectie.

vrijdag 24 februari 2012

Ilja Reijngoud in Culemborg

De bekende Culemborgse jazztrombonist Ilja Reijngoud geeft op donderdag 8 maart een spetterend latijnsamerikaans concert in het Culemborgse theater De Fransche School. Hij doet dit samen met de gerenommeerde slagwerker Lucas van Merwijk en de speciale gast zanger Alberto Caicedo.

De in Culemborg woonachtige Ilja Reijngoud hoort al jaren tot de Nederlandse jazztop. Hij won vele prijzen en werkte samen met grootheden in binnen- en buitenland. Zo won hij in 2009 een Edison voor zijn cd The Shakespeare Album. Voor zijn nummer No substitute kreeg hij in 2004 de prestigieuze Thelonious Monk Award. Reijngoud is daarmee de derde Europeaan die deze Amerikaanse prijs ontving. Hij beheerst vele stijlen binnen en buiten het jazzidioom. Vorig jaar stond hij nog samen met Gino Vanelli in de Gelredome. Drummer Lucas van Merwijk is een Latin-jazzspecialist pur sang en ooit door De Slagwerkkrant uitgeroepen tot beste slagwerker van Nederland.

Heerlijke avond
Ilja Reijngoud en Lucas van Merwijk spelen een repertoire met opwindende salsa, afgewisseld door aanstekelijke improvisaties. Zij hebben al in diverse formaties samengewerkt, waaronder de bekende  latin-jazzformatie Nueva Manteca. Speciale gast tijdens het optreden is de Colombiaanse zanger Alberto Caicedo. Hij woont sinds 2000 in Nederland en geldt momenteel als een van de beste salsazangers van Europa. Samen staan ze garant voor een heerlijke avond met een programma van zonnige liedjes vol Latijns-Amerikaanse passie. De band bestaat verder uit: Rob van Bavel, piano; Jeroen Vierdag,  bas en Martin Verdonk, percussie.

Theater De Fransche School bevindt zich aan de Havendijk 1 te Culemborg. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten