Ronalds ideeën

Welkom op mijn blog vol wetenschap, sport, kunst, cultuur, natuur en politiek. Stof die stemt tot nadenken en reflectie.

donderdag 23 mei 2013

Opvolger oude flessenlikker gewenst

Tot aan begin jaren '70 werden zuivelproducten als melk en yoghurt verkocht in glazen flessen. Dat komt nu anno 2012 bijna niet meer voor. Tegenwoordig verkoopt men deze producten in kartonnen pakken, sinds een jaar of wat voorzien van een handige plastic schenktuit. Toch blijft één nadeel van die kartonnen pakken onderbelicht. Zoals eenieder weet blijft bij dikkere substanties als yoghurt en vla altijd een deel achter in de verpakking, klevend aan de wand. Hierdoor worden jaarlijks vele liters zuivel weggegooid. In de nadagen van de plastic fles had men daarop wat gevonden: de flessenlikker (zie afbeelding). Hiermee kon men de laatste restjes yoghurt of vla uit de fles schrapen. Ik denk dat daarmee jaarlijks grote hoeveelheden zuivel bespaard bleven.

In een kartonnen pak werken dergelijke flessenlikkers niet, wat tot nodeloze verspilling leidt. Het is waarschijnlijk niet realistisch om een terugkeer van de glazen fles te verwachten of te verlangen. Maar wat wellicht wel te verlangen is, is een opvolger van de aloude flessenlikker. Ik zou niet weten hoe, maar voor de briljante uitvinder onder ons moet hier toch een fantastische uitdaging liggen. Kom op Willie Wortels van Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten